sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Välineurheilua

Tämä viikko on mennyt treenien puolesta oikein hyvin: 3 salitreeniä Liten extratreeniohjelmalla ja kaksi kevyttä hölkkälenkkiä. Tämän päälle toki päivittäiset kävelylenkit Tessan kanssa. Myös ruokapuoli on ollut suurin piirtein kunnossa, mitä nyt eilen herkuttelin Fondiksen Muotia ja Brunssia -brunssilla. Oli herkkua!

Ekalla kierroksella lautaselle tuli mm. croissant, salaattia, kurkkua, lohta, ihanaa riisi-kanalisuketta, leipäjuustoa ja pieni piiras.
Toinen kierros: mm. revittyä possua, lihapullia, ja pikkupizza
Jälkkäreistä en jostain kumman syystä (krhm) muistanutkaan ottaa kuvaa. Taisi olla kiire päästä maistamaan brunssin parasta osuutta! Jälkkäripöydässä oli mm. lettuja mansikkahillon ja kermavaahdon kera, ja erilaisia leivoksia.

Brunssin jälkeen kävelin urheilukauppaan tarkoituksenani ostaa putkirulla, salihanskat ja ehkä jopa uudet juoksukengät. No, ekassa kaupassa olivat putkirullat päässeet loppumaan, eikä myyjä tiennyt, tilattaisiinko niitä lisää, ja juoksukenkiä sovitellessani myyjä alkoi palvelemaan minun jälkeeni tullutta asiakasta ja unohti minut ihan täysin. Siinä vaiheessa sanoin kiitos hei, ja marssin viereiseen kauppaan. Sieltä löytyikin sitten sekä putkirulla, hanskat ja uudet kengät, ja eritoten palveluhenkisempi myyjä. Hänelläkin oli monta asiakasta yhtä aikaa, mutta hän pystyi silti keskittymään minuun ja etsimään mulle ne kaikkein sopivimmat kengät.

Casallin putkirulla ja Fit -lehden ohjeet
Kotiin päästyäni kokeilin putki- eli faskiarullaa Fit -lehden ohjeita noudattaen. Vaatii vähän efforttia päästä sellaisiin asentoihin että rullaus onnistuu, mutta kyllä se tuntui, sitten kun oikean asennon ja vartalon kannattelun hallitsi. Huomasin varsinkin etureiden kireyden, sillä ne ovat olleet edelleen keskiviikon jalkatreenin jälkeen vähän kipeät. Tavoitteena olisi rullailla ainakin muutaman kerran viikossa, ja muutenkin lisätä kehonhuollon määrää.


Uudet juoksukengät on Asicsin GT-2000 -mallia. Mä oon melkein aina juossut Asicsin kengillä, ne jotenkin sopii mun jalallle. Välillä kokeilin New Balancen kenkiä, mutta niissä oli liian leveä lesti, joten palasin vanhaan hyväksi havaittuun merkkiin.

Eiks oo herkkuväri?
Näissä on pieni pronaatiotuki. Paljon en tukea tarvitsisi, mutta edelliset kengät olivat ilman pronaatiotukea, ja nilkat eivät siitä tykänneet, ja sainkin niillä juostessani nilkkaan akillesjänteen tulehduksen. Toki syynä tuohon oli varmasti  monen asian summa, ei pelkästään kengät, mutta en halua ottaa enää sitä riskiä, että vaiva uusiutuisi kenkien takia.

Äsken tein pienen testilenkin uusilla kengillä Tessan kanssa. Lenkille tuli pituutta 35 minuuttia ja 3.9 km, ja siitä juoksin vajaan puoli tuntia. Vauhti oli kevyttä hölkyttelyä, 6.6 km/h. Mukavalta tuntui, ottaen huomioon että ennen tiistain juoksukoulua en ollut juossut kuin joskus marraskuussa viimeksi. Kengät tuntuivat hyviltä, kyllä niillä nyt kelpaa kirmata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti