tiistai 8. huhtikuuta 2014

Treeni-intoa ja pientä kipuilua

Liten jälkeinen elämä on alkanut rullaamaan ihan mukavasti. Pientä hölläilyä ja herkuttelua on mukaan mahtunut, mutta myös paljon treeniä ja hyvää, terveellistä ruokaa.

Lihamureke feta-aurinkokuivattu tomaattitäytteellä, bataatti- ja perunalohkoja sekä fetasalaattia

Tällä viikolla olen tehnyt salitreenini Liten extratreeniohjelman mukaan. En sitä sitten kertaakan itse Liten aikana kokeillut, mutta nyt ajattelin, että on sen aika. Extratreeni on siis hieman tavallisesta treeniohjelmasta poikkeava siinä, että se on kolmijakoinen, kun Liten perusohjelma oli nelijakoinen. Extratreeni, on myös, kuten nimestä voi päätellä, hieman rankempi, eikä sitä suositella ihan aloittelijoille. Sitä ei ole myöskään tarkoitus tehdä joka viikko, vaan ainoastaan silloin tällöin. Tein maanantaina treenin ekan päivän, joka koostui selkä-, hauis- ja pakaraliikkeistä, ja treenissä oli mukana tripla- ja supersarjoja sekä pudotussarjoja. Kyllä vaikutti tehokkaalta treeniltä, ja tuntui mukavalta vaihtelulta normitreenin lomaan.

Ainut, mikä vähän treeniä on viime aikoina haitannut, on selkäkipu. Selkä tuntui hieman oudolta jo viime viikolla, ja se kipeytyi lisää perjantaina kun tein salilla maastavetoja. Viikonlopun pidin taukoa salitreenistä ja selkä oli vähän parempi, mutta taas maanantaina salilla kulmasoudussa ja muissakin selkäliikkeissä selässä tuntui kipua. Tänään taas tuntuu paremmalta, mutta huomisen salitreenissä ajattelin jättää maastavedon väliin, ja muutkin liikkeet, mitkä tuntuvat aiheuttavan kipua. En tiedä, mistä selkäkipu johtuu. Se tuntuu ristiselässä, ja varsinkin tietyissä asennoissa, esimerkiksi kun nousen seisomaan. Täytyy nyt olla varovainen, ettei tule mitään pahempaa selkäongelmaa.

Tänään meillä oli töissä opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen liikuntailtapäivä. Kaverin kanssa osallistuttiin Miia Kahilan (pitää blogia Unelmiia) pitämään juoksukouluun. Miia kertoi meille ensin vähän juoksutekniikasta, kehonhuollosta ja juoksijan salitreenistä, ja siitä, miten kannattaa juoksuharrastus aloittaa ja miten edetä. Pääpointti oli se, että juoskaa tarpeeksi hitaasti, ja tehkää muutoksia hitaasti, niin kroppakin kestää paremmin. Juttutuokion jälkeen teimme kevyen, puolen tunnin lenkin Onkilahden ympäri. Olin ensin vähän varuillani, että miten jaksan useamman kuukauden juoksutauon jälkeen juosta, ja pysynkö muiden mukana. Mutta juoksuvauhti oli sen verran leppoisaa, että juoksu tuntui ihanan kevyeltä. Itse asiassa se tuntui tosi mahtavalta; tuli sellainen fiilis, että tätä lisää! Mulla on ollut jo kauan mielessä, että pitäisi taas aloittaa juoksu, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Nyt luulen, että otan ainakin pari juoksulenkkiä Tessan kanssa viikon ohjelmaan. Täytyy vain muistaa aloittaa tarpeeksi rauhallisesti.

Lenkin jälkeen oli voittajafiilis! Tästä se lähtee!
Huomenna onkin sitten jännät paikat tiedossa. Käyn viimeistä kertaa mammografiassa ja ultrassa, sekä verikokeissa. Siis ainakin toivottavasti. Jos kaikki on hyvin, tämä on viimeinen kontrollikäynti onkologisella, ja saan "terveen paperit". Vähän jänskättää jo, huomenna ehkä vielä enemmän.

3 kommenttia:

 1. Meissä asuu aina pieni puolimaratoonari! Hyvin meni ja kivaa oli. :)

  VastaaPoista
 2. Jes! Tsemppiä huomiselle, kaikki menee hienosti!! :) Voi hitsi, viimeinen kontrolli! Oon kade, mutta perässä tullaan!
  On muuten tosi hyvän näköinen tuo sun ruoka-annos, taidanpa tehdä lihamureketta huomenna! :)

  VastaaPoista
 3. Jozie: Juu, kerran juoksija, aina juoksija! Miia oli hyvä vetäjä, veikkaan, et sen juoksukoulutki on tosi hyviä.

  P: Kiitos, meen kyllä hyvällä fiiliksellä huomisen kokeisiin. Eiköhän kaikki hyvin mee, vaikka aina se vähän mietityttää. Ei mee sullakaan kauaa, ku oot samassa tilanteessa.

  VastaaPoista