tiistai 20. toukokuuta 2014

Valinnan edessä

Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, olen ajatellut ottaa kesän ajaksi PT:n. Fitfarmin Lite Inshape nettivalmennus oli mielestäni hyvä, ja antoi hyvät ohjeet ruokavalion ja treenin laittamiseksi oikeaan suuntaan. Välillä olen kuitenkin miettinyt, treenaanko tarpeeksi tehokkaasti ja aivan oikealla tekniikalla. Videoiden katsominen ja ohjeiden lukeminen vie tiettyyn pisteeseen, mutta haluaisin, että joku oikeasti katsoisi joskus vierestä, teenkö liikkeet oikein ja antaisi vinkkejä sekä treenin että ruokavalion suhteen. Nettivalmennukset on kuitenkin suunniteltu sopimaan isommalle porukalle, eikä niitä ole räätälöity tietyn yksilön tarpeeseen.

Tuossa siis vähän taustaa syihin, miksi haluaisin PT:n ottaa. Nyt kesällä olisi aikaa paneutua treeniin oikein kunnolla, ja kuten aiemmin mainitsin, se olisi myös tavallaan palkintona sille, että olen pysynyt terveenä 5 vuotta rintasyöpään sairastumisen jälkeen.

Olen tässä pohtinut, mistä PT:n hankkisin, omalta salilta, vai jonkun muun, mutta tänään pakkaan heitettiin vielä yksi kortti, joka pisti miettimään uutta vaihtoehtoa. Saimme tykypäivän yhteydessä mahdollisuuden varata ajan ilmaiseen fustra demotuntiin, ja minä käytin tuon mahdollisuuden tänä aamuna. Tein fustraohjaajan kanssa erilaisia liikkeitä, jotka treenasivat liikkuvuutta, lihaskuntoa ja ennen kaikkea vartalon ja vatsalihasten hallintaa. Fustra vaikutti todella mielenkiintoiselta ja todella haastavalta. Olen aikaisemmin katsellut salillani fustraajien menoa, ja tiennyt kyllä, että päälle päin helpon näköinen liike ei olekaan oikeasti niin helppo. Tänään sain sen itse kokea! Lisää tietoa fustrasta löytyy esim. meidän salin nettisivuilta ja Fustra Finlandin sivuilta.

Nyt siis mietin, että otanko ihan perus PT:n kolmeksi kuukaudeksi vai ottaisinko viiden viikon fustraohjelman? Molempiin kuuluu alku- ja lopputestit, sekä ravinto-ohjelma, ja molemmissa voi parantaa lihaskuntoa ja tiristää ylimääräisiä rasvoja pois. Fustrassa olisi se lisä, että siinä keskitytään enemmän liikkuvuuteen ja oikeisiin asentoihin, ja se auttaisi esim. niska- ja hartiavaivoihin paremmin kuin tavallinen salitreeni. Voih, valintoja, valintoja! No, kuulemma voi kesken ohjelmaakin vaihtaa, jos muuttaa mielensä, ja mikä estää ottamasta nyt esim. tavallista pt:tä ja myöhemmin voisi kokeilla fustraa, tai toisinpäin? Ja valitsen kumman tahansa, en kovin pahasti metsään voi mennä. Eiköhän molemmilla tuloksia tulisi.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista. Mä en osaa kyllä sanoa mitään, kun Fustrasta ei ole mitään kokemuksia.

    Mä aloitin muuten juuri Fitfarmin Superdieetin. Nyt on menossa neljäs päivä. Hyvin on sujunut, ajankäytön kans vaan on vähän säätämistä.

    VastaaPoista