maanantai 2. joulukuuta 2013

Kaalikimara

Viime aikoina on tullut syötyä kaalia eri muodoissaan oikein urakalla. Eikä siinä mitään, kaali on hyvää ja terveellistä, ja siitä voi laittaa niin monenlaista. Tässä meidän viikonlopun / alkuviikon kaalikimara:

Punakaalikeitto
Ostin hiljattain paikallisesta luomukaupasta Kodialista mm. punakaalta. Mietin aikani, mitä siitä tekisin, ja voisikohan siitä tehdä kaalikeittoa. Aikani googleteltuani totesin, että kyllä se punakaalistakin onnistuu, vaikka useimmiten punakaalista tehdään esim. salaattia. No, valmista keittoa katsellessani tajusin, miksi punakaalia vähemmän keitoissa käytetään: sopasta tuli aika vinkeän väristä! Tai kuten parempi puoliskoni sanoi: "Aivan sun väristä", tarkoittaen siis, että mun lempiväri on violetti. No, maku oli mielestäni aivan sama kuin tavallisesta valkokaalista tehdyssä keitossa.

Ostin Kodialista myös kyssäkaalta, mitä en ole ikinä aikaisemmin ostanut, enkä ole ihan varma, olenko maistanutkaan. Piti hetken aikaa googletella, mitä siitä olisi paras tehdä, ja jossain sanottiin, että se on parhaimmillaan raakana. Päädyin siis tällaiseen kyssäkaali-omenasalaattiin:


Resepti löytyy täältä, Kauhaa ja rakkautta -blogista. Tosi simppeli tehdä, raastetaan vaan kyssäkaali ja omena ja sekoitetaan kermaviili, sitruuna, dijon sinappi ja mausteet mukaan. Tosi raikasta ja hyvää!

Kaalikimaran kolmas osanottaja on kaali-riisi-pekonipata, jota parempi puoliskoni oli tehnyt.


Päälle vähän sinihomejuustoa sulamaan, ja arjen gourmetateria on valmis! :D Vaikka kuinka hyvää tuo kaali onkin, niin vois siitä ehkä pari päivää pitää taukoa. Vaihtelu virkistää.

Mitkäs on teidän kaaliruokalemppareita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti