sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ekokasvohoitoa ja terveellisempiä herkkuja

Kävin perjantaina testaamassa Palosaarelle juuri avattua kauneushoitolaa, joka käyttää hoidoissaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Näitä ei Vaasasta todellakaan monta löydy, ja ne pari joista olen kuullut, tekevät ilmeisesti hoitoja muun työnsä ohella. Paikan nimi on Beauty Story ja se on aivan Palosaaren torin vieressä. Käynti oli kyllä erittäin miellyttävä, tykkäsin sekä itse hoidosta että kosmetologi Tarusta (joka itse asiassa ei ole vielä ihan valmis kosmetologi, vaan valmistuu marraskuussa). Hän käyttää hoidoissaan suomalaista Ekopharma -tuotesarjaa, joka valmistetaan luomuraaka-aineista. Tuotteet ja hoito tuntuivat tosi hyviltä, ja kasvot tuntuivat mukavan virkistyneiltä jälkeenpäin. Tuonne menen kyllä toistekin.


Olen jo parin vuoden ajan siirtynyt pikkuhiljaa ihon- ja hiustenhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan, paljolti Noora Shinglerin Kemikaalicocktail -blogin ja Marjoja ja Maskaraa -kirjan myötä. Myös Kaisa Jaakkolan kirja Hormonidieetti sekä hänen nettisivunsa ovat antaneet paljon tietoa tavallisen kosmetiikan ainesosista ja niiden vaikutuksista kehoomme, esimerkiksi hormonitoimintaamme. He osaavat selittää asiat paljon paremmin kuin minä, joten suosittelen tutustumaan, jos asia ei ole vielä tuttua.

Tämä viikonloppu on mennyt syömisen ja liikunnan suhteen aika mallikkaasti. Ollaan syöty hyvää mutta terveellistä ruokaa. Perjantaina kävin alkuillasta salilla tekemässä kädet ja vatsat, ja kotiin palatessani parempi puoliskoni oli laittanut kasviksia uuniin ja paistoi vielä pari broilerin rintafilettä. Nam!

Eilen ja tänään on liikunta rajoittunut koiran kanssa ulkoiluun, mutta sitä on tullutkin tehtyä reilut kaksi tuntia per päivä. Eilen kultani halusi välipalaksi jätskiä ja sitä ostettiinkin, mutta voitteko kuvitella, etten sitten sitä syönytkään? Ei sitten tehnytkään sitä niin hirveäsi mieli. Tein omaksi välipalakseni mustikka-rahka välipalan, jossa oli pähkinöitä ja hampun- sekä pellavansiemeniä kyytipoikana. Mielestäni mulla oli vähintään yhtä hyvää herkkua!

Tänään tein jälkkäriksi omenakaurapaistosta, jonka ohje on hyväksi toteamastani The Good Morning -blogista. 
Namnam! Kuten kuvakin paljastaa, sen verran myönnyin herkkujen tielle, että laitoin ruokalusikallisen verran vaniljajäätelöä tuon lämpimän paistoksen päälle. Käytin makeutuksena hunajaa, ja reilulla ruokalusikallisella tuli aivan riittävän makeaa. Tuo rapea kaurapinta oli kyllä parasta, vaikka omenatkin pohjalla olivat herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti