sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kunnon Startti, Osa 2

Mihinkäs sitä viimeksi jäätiinkään? Niin, Kuortaneelle. Tai siis, onhan sieltä pois tultu, mutta mieli vielä sinne halajaa. ;) Tarkoitus oli postata jatkoa ykkösosalle jo viikolla, mutta niinpä se vaan jäi tuttuun tapaan sunnuntai-iltaan.

Kuortaneella siis hommat alkoivat kuntotesteillä, mutta mukaan mahtui paljon muutakin. Ohjaajamme Jukka Takatukka veti meille ensin alkulämmittelyksi toiminnallisia harjoituksia ja eläintarhajumppaa. Mentiin mm. karhukävelyä, sammakkohyppyjä ja liskokävelyä. Voin kyllä sanoa, että noin kymmenen metrin mittaisen matkan hyppely edestakaisin ei ollut ihan puistossa kävelyä, syke huiteli välillä jo aika korkeissa lukemissa. Eli tehokasta oli.

Sen jälkeen siirryimme Kuortanehallin juoksuradan puolelle ja päästiin tekemään kaikenlaista kivaa, mitä olen monesti esim. The Biggest Loserissa nähnyt. Vedimme perässämme autonrengasta, juoksimme minkä pääsimme kun toinen on kuminauhojen päässä kiinni ja pistää vastaan minkä pystyy jne. Se oli hauskaa! Sitten vedettiin kuntopiiriä kuminauhojen ja muiden välineiden avulla. Todella mahtavaa päästä tekemään joskus jotain ihan uutta ja erilaista. Hakattiin mm. maahan semmoista valtavaa köyttä, sitäkin olen halunnut kokeilla, kun olen sitä jossain ohjelmassa nähnyt.

Iltapäivällä siirryimme altaan puolelle. Aloitimme vesijumpalla ja jatkoimme vesijuoksulla. Mukavaa, palauttavaa ja virkistävää. Sitten vielä porealtaiden ja hierovien suihkujen luo rentoutumaan ja päivän järjestetty ohjelma alkoi olla pulkassa. Illalla vielä kävimme hohtokeilaamassa. Se meni yllättävän hyvin huomioonottaen, etten ollut helmikuun jälkeen keilannut. Paras tulos oli 148.

Tuleeko kaato? 
Sunnuntain urheilut alkoivat sauvakävelyllä omia sykerajoja seuraten. Kiersimme metsäreittiä muutaman kerran, ensimmäinen kierros lämmitellen matalilla sykkeillä, toinen kierros mentiin aerobisen kynnyksen paikkeilla (mulla se on 135). Viimeisellä kierroksella sai heittää sauvat pois ja mennä juostenkin, sillä syke piti saada anaerobisen kynnyksen paikkeille (mulla 159). Oli ihan mukava seurata millä vauhdilla mikäkin syketaso saavutettiin.

Kuortanejärvi pilkottaa

Lounaan jälkeen vuorossa oli kahvakuulatreeni. Teimme yhtä liikesarjaa 3-4 minuuttia, ja joitain liikkeitä teimme toistoja laskien. Jotkut liikkeet olivat tuttuja, kuten heilautukset ja työnnöt, mutta niitä oli yhdistelty vähän erilailla, ja oli mukana joitain uusiakin liikkeitä. Tehokasta oli, hiki tuli!

Lämmittelyä ennen varsinaista treeniä
Lopuksi teimme kunnon pitkäkestoiset venyttelyt ja rentoutuksen. Niin kuin mulle on joskus ennenkin rentoutuksessa käynyt, niin mä nytkin taisin pikkusen torkahtaa. Taisin siis rentoutua vähän liikaakin.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu piti sisällään monipuolista liikuntaa, sekä lihaskuntoa että aerobista. Tykkäsin kovasti, ja nyt on puhtia kuntoilla. Vaikka oli sitä puhtia ja motivaatiota kyllä tätä ennenkin, mutta nyt vielä enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti