maanantai 27. tammikuuta 2014

Kalevalaisella jäsenkorjaajalla

Pari viikkoa sitten ystävä töistä kertoi, että hänen ystävänsä, joka on kalevalainen jäsenkorjaaja, on tulossa Vaasaan viikonlopuksi ja tekee sinä aikana hoitoja. Uteliaisuuteni heräsi, ja varasin ajan, vaikka ei mulla varsinaisesti mitään ihmeempiä vaivoja ollutkaan. Kävin hoidossa viime lauantaina, ja täytyy sanoa, että oli mielenkiintoinen kokemus. Kuten ystäväni sitä kuvaili, se on niinkuin hierontaa, mutta ei sinne päinkään.

Jäsenkorjaaja kävi koko kehon lävitse: hän aloitti jaloista, sitten hän siirtyi käsiin ja selkään, ja viimeiseksi hän hoiti niskan ja pään. Hoidossa käytettiin hyväksi kehon omia liikeratoja, esim. jalkoja käsiteltäessä niitä koukistetaan ja suoristetaan samalla kun jäsenkorjaaja käy painaen läpi kehon linjoja alhaalta ylöspäin. Eli liike ei todellakaan ole hieronnasta tuttua pyörivää liikettä. Siinä käydään läpi lihaksien lisäksi muistaakseni myös sidekudoksia ja luukalvoja. Periaatteena on hoitaa koko kehoa, vaikka vaiva olisikin vain tietyssä kohtaa. Minä en nyt ole mikään ekspertti kertomaan tästä, mutta jos kiinnostaa, esim. täältä löytyy kalevalaisesta jäsenkorjauksesta tietoa.

Lähde
Hoito kesti noin puolitoista tuntia, ja sen jälkeen oli kyllä aivan ihanan rento ja kevyt olo. Kuten tavallisenkin hieronnan jälkeen, sen jälkeen tulee juoda runsaasti vettä ja sinä päivänä ja mielellään myös seuraavana päivänä pitää välttää kovaa rasitusta. Muuten kroppa voi mennä entistä enemmän jumiin. Jouduin siis perumaan sunnuntain salitreenin, mutta eipä hätää, menin tekemään sen tänään töiden jälkeen.

Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan kalevalaista jäsenkorjausta, varsinkin jos on ongelmia esim. lihasjumien kanssa. Jäsenkorjauksia on kuulemma erilaisia, on Kaustislaista jne. ja jokaisessa on omat erityispiirteensä. Tämä oli kyllä todella lempeä menetelmä, missään vaiheessa ei sattunut, oli vain mukava olla. Ei mitään niksauttelua, kuten moni ehkä luulee. Sellainen kuva mullakin taisi ensin olla, ennen kuin itse kokeilin.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ehdottomasti kokeilulistallani!

    VastaaPoista
  2. Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos vaan lähialueelta löydät korjaajan!

    VastaaPoista