sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Haaste

Sain vähän aikaa sitten Treenimuijalta blogihaasteen, ja nyt sain jopa aikaiseksi ottaa haaste vastaan ja laittaa se eteenpäin. Haaste menee näin:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Ensin siis nuo 11 asiaa minusta:

1. Olen periaatteessa vasenkätinen, mutta oikeastaan molempikätinen. Kirjoitan ja syön vasemmalla, mutta esim. heitän palloa oikealla ja pelaan pesäpalloa kuin oikeakätiset. Joissakin asioissa pystyn tekemään asioita molemmilla käsillä melkein yhtä hyvin. Esim. sulkapallossa tästä on hyötyä.

2. Opin lukemaan 4 -vuotiaana, kun isosiskoni opetteli lukemaan. Meninkin kouluun jo 6 -vuotiaana, kun osasin jo lukea ja kirjoittaa.

3. Sairastin rintasyövän vuonna 2009. Nyt on kaikki kuitenkin hyvin, tänä keväänä on 5-vuotiskontrolli, jossa (toivottavasti) saan terveen paperit.

4. Harrastan rivitanssia, olen tanssinut jo vuodesta 2000 lähtien. Ja ei, se ei ole vain sitä stereotyyppistä cowboyhattu päässä pyörimistä, vaan sitä tanssitaan nykyään uusimpien hittien ja mm. latinorytmien tahtiin. Paras pääntyhjäämiskeino ikinä, koska siinä on pakko keskittyä askeleihin. 

5. Yläasteen liikunnan numeroni oli melkein aina 7, enkä liiemmin pitänyt koululiikunnasta. Innostuin liikunnasta vasta parikymppisenä.

6. Liityin viime syksynä työporukan bändiin ja nautin laulamisesta pitkän tauon jälkeen. Olen aina tykännyt laulaa, ja opiskeluaikoina olin ylioppilaskunnan kuorossa ja kävin ahkerasti karaokessa. Sittemmin on ollut pitkä tauko, jolloin en ole laulanut.

7. Tykkään scifistä ja fantasiasta. Scifipuolella uppoaa varsinkin vähän vanhemmat leffat ja sarjat, kuten Star Trek: the Next Generation. Fantsun ykkönen on nyt Game of Thrones, josta olen lukenut kolme ekaa kirjaa ja totta kai katsonut kaikki tähän mennessä tulleet kaudet.

8. Pidän puutarhanhoidosta. Meillä on ollut jo monta vuotta viljelypalsta, jolla olemme viljelleet kaikenlaisia juureksia ja vihanneksia palsternakasta kesäkurpitsaan ja perunasta papuun.

9. Tykkään tehdä käsitöitä. Enimmäkseen virkkaan ja kudon, mutta olen kokeillut myös koneella ompelua. Se on todella terapeuttista ja rentouttavaa.

10. Olen tällä hetkellä tyytyväinen elämääni. Mulla on ihana miesystävä, reipas ja leikkisä koira Tessa, hauskoja ja inspiroivia ystäviä, mielenkiintoinen työ ja paljon kivoja harrastuksia.

11. Olen kirjoittanut päiväkirjaa 7-vuotiaasta lähtien. Viime vuosina tahti on vähän hiipunut, mutta edelleen tulee silloin tällöin raapustettua jokunen rivi aatoksia.


Sitten Treenimuijan minulle esittämiin kysymyksiin:


1. Suosikki liikuntamuotosi ja miksi? - Tällä hetkellä kuntosali, koska kunnon kohoamisen seuraaminen motivoi, ja tykkään nykyisestä saliohjelmastani todella paljon.

2. Minkä asian tekisit elämässäsi toisin jos voisit? - Jättäisin varmaan jonkun nuoruuden hölmöilyn tekemättä.

3. Mistä löydät motivaatiota kun et yhtään jaksaisi? - Esim. siitä kuinka hyvä olo tulee jälkeenpäin, kun olen esim. jaksanut lähteä lenkille tai salille.

4. Miten hemmottelet itseäsi? - Aikaa ennen Liteä olisin sanonut, että suklaalla, mutta nyt esim. ostamalla itselleni jotain uutta vaatetta tai teen itselleni jalkahoidon. Hemmotteluun riittää usein se, että käperryn sohvan nurkkaan viltin alle käsityö kädessä ja katson esim. jotain hyvää leffaa.

5. Ketä ihailet ja miksi? - Siskoani. Hän huolehtii kodistaan ja perheestään kiireisen ja raskaan työn lisäksi. Hänellä on sisua ja päättäväisyyttä, mutta hänestä löytyy myös lempeyttä ja huolehtivaisuutta. Ja hän on kova plikka hiihtämään! :)

6. Upein paikka missä olet käynyt? - Ensimmäisenä tulee mieleen Kitzbühel. Olimme siellä ystävän kanssa vaellusreissulla pari vuotta sitten, ja maisemat olivat aivan mahtavat.

7. Lempiruokasi - Tykkään kaikesta hyvästä ruoasta, mutta jos pitää sanoa yksi, sanotaan vaikka pizza.

8. Mitä asioita tavoittelet elämässäsi? - En tavoittele mainetta ja kunniaa, vaan sitä, että mulla olisi hyvä olo, ja myös läheiseni voisivat hyvin. 

9. Syysi urheilla? - Siitä tulee hyvä olo, haluan olla hyvässä kunnossa, ja haluan olla normaalipainoinen ja suht hyvännäköinen.

10. Mistä olet riippuvainen? - Olen viime aikoina huomannut, etten olekaan niin riippuvainen joistain tietyistä ruoka-aineista, kuin kuvittelin. Olen kai riippuvainen muista ihmisistä, ei ihmisen ole hyvä olla yksin.

11. Mitä aiot tehdä tulevana viikonloppuna? - Viettää aikaa kullan ja koirulin kanssa, käydä yhteisillä lenkeillä, käydä salilla, eipä ole sen kummempia suunnitelmia vielä.


Sitten kysymykset seuraaville haastetuille:

1. Mikä on ollut elämäsi vaikein hetki?
2. Mikä on ensimmäinen lapsuudenmuistosi?
3. Mitä ruokaa inhoat?
4. Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
5. Kenet ottaisit mukaan autiolle saarelle?
6. Mikä on mielestäsi kehosi paras kohta?
7. Lankeatko ennemmin suolaisiin vai makeisiin herkkuihin?
8. Mitä urheilulajia haluaisit kokeilla?
9. Lempivuodenaikasi ja miksi?
10. Minne haluaisit matkustaa?
11. Suklaa vai salmiakki?

Haaste lähtee eteenpäin Cherry G:lle ja Parasta ennen -blogille.

1 kommentti: