keskiviikko 14. elokuuta 2013

Aikainen sporttaaja kuulan nappaa

Aamutreenit taitaa olla mun juttu, sen oon kyllä viime aikoina hoksannu. Koiran hankkimisen jälkeen on vähän päivärytmi aikaistunu ja nautin aikaisista aamulenkeistä koiran kanssa. Tuntuu, että aamutreenistä saa virtaa koko päivään.

Lähdettiin tänään koko lauman voimin aamulenkille siinä puoli kahdeksan jälkeen ja mentiin viskelemään Tessalle frisbeetä. Tai oikeastaan mun parempi puoliskoni hoiti sen viskelypuolen, mä keskityin lähinnä spurttailemaan ympäri kenttää. Kaverilta sain nimittäin vinkkiä hyvästä spurttitreenistä: 30 sekkaa juostaan niin lujaa kuin koneesta lähtee, sit kävellään puolitoista minuuttia ja sit taas spurtti. Alussa ja lopussa kävellään n. 10 minuuttia. Noita spurtteja voi tehdä kai oman fiiliksen ja kunnon mukaan 6-8. Mä tein tänään vaan neljä, mut jatkossa teen kyllä enemmän. Nyt vaan vähän kokeilin, miltä spurtit tuntuu.

Meidän koiruli Tessa oli kyllä myös vireessä tänä aamuna, otti lennosta koppeja minkä kerkes! Loppu palkintonamutkin kesken ku tuli niin hyviä suorituksia.

Reilun tunnin aamulenkin jälkeen tein vielä 25 minuutin kahvakuulatreenin. Keskityin tällä kertaa jalkoihin, selkään ja vatsaan. Ensin tein kahden käden heilautuksia, sit askelkyykkyjä, varpaillenousua, kulmasoutu, ala- ja yläselkä vatsalla maaten ja viimeiseksi istumaannousuja kuula sylissä. Näitä tein kolme kierrosta, 15 toistoa / sarja.

Tein nyt nuo heilautukset vähän eri tekniikalla kuin aikaisemmin, sillä Maanantaisoturit -kirjassa Kukka Laakso kertoo, että ne kuuluisi oikeaoppisesti tehdä jaloilla, eikä lantiolla, niinkuin yleisesti väitetään. No, keskityin nyt tekemään ne jaloilla, ja tuntuihan se reisissä ja pakaroissa ihan eri tavalla kuin ennen. Menin myös ihan kunnolla kyykkyyn, vaikka joitain juutuubivideoita katseltuani se voi olla kyllä väärä tekniikka. Mutta ainakin se tuntui jaloissa!

PT Tessa seurasi treenailua vierestä, varsinkin selkä- ja vatsalihasliikkeiden aikana oli pakko tulla viereen tarkistamaan, ovatko liikeradat oikeat.

Yleensä PT Tessa kyllä käskyttää sohvalta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti