keskiviikko 28. elokuuta 2013

Parempia valintoja

Seuraan aika paljon liikunta-, ruoka- ja fitnessblogeja ja luen ravinnosta ja liikunnasta eri lähteistä, lähinnä netistä. Niistä saa uutta tietoa ja motivaatiota omaan sporttailuun ja painonhallintaan. Joskus vaan ei meinaa mikään ulkopuolinen tsemppaus riittää. Yleensä syynä on väsymys, nälkä tai liian vähäinen veden juonti. Tänään syy oli ehdottomasti väsymys, joka meinasi viedä minut tänään tuhmille poluille.

Lähdin töiden jälkeen kauppaan ja väsyneenä ja nälkäisenäkin leikittelin ajatuksella, et nyt ostetaan suklaata ja ehkä jotain muutakin herkkua, kun kerran suklaalakkokin loppui eilen. Siinä kauppaan pyöräillessäni aloin kuitenkin kuvittelemaan mielessäni, minkälainen olo tuollaisen suklaamättöhetken jälkeen olisi, ja totesin, ettei kovin kummoinen. Olisiko se siis sen arvoista? Ostaisinko mieluummin jotain sellaista, joka on hyvää, mutta jostai ei tule huono omatunto, vaan hyvä mieli? Mitä minä siis ostin? No tällaista:


Eli olin kuitenkin kiltti tyttö ja ostin mm. salaattiaineksia, parsakaalia, raejuustoa, pähkinöitä, kurpitsan- ja hampunsiemeniä ja tuollaisen raakakaakaosmoothiesekoituksen (ihana yhdyssana). Noista siemenistä olen viime aikoina monelta taholta lukenut, että ne ovat superterveellisiä, varsinkin hampunsiemenet, jotka ovat mulle ihan uusi tuttavuus. Luin myös täältä, että siemenet ja pähkinät kannattaa liottaa, jotta ne sulaisivat ja imeytyisivät paremmin. Ihan uutta sekin.

Vedin välipalaksi tuon smoothien, jossa on mm. raakakaakaota, kuivattua banaanijauhetta, erilaisia protskujauheita ja psylliumia. Jotenkin kuvittelin, että se maistuisi vähän niinkuin kaakaolta, mutta ei se ihan niin ollutkaan. No, sanotaanko näin, että en ehkä osta toista kertaa, ei ollut mun makunystyröitä hivelevä, vaikka terveellistä ja superfoodia olisikin. Mutta tulipa kokeiltua.

Iltaruuaksi taidankin tehdä feta-tonnikalasalaatin, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti