tiistai 22. lokakuuta 2013

Edistymistä havaittavissa

Olen nyt noin neljän kuukauden ajan pitänyt kirjaa painostani ja tietyistä strategisista mitoistani. Kyllästyin kesällä totaalisesti omaan olotilaan, enkä viihtynyt kropassani, ja päätin tehdä asialle jotain. Aloitin 24. kesäkuuta ja tänä aamuna otin taas lukemat ylös. Pienentymistä ja keventymistä on tapahtunut hitaasti mutta varmasti, mikä on ollut kiva huomata. Tässä lukemat:

24.6                                                             22.10
Paino: 63.8                                                   60.5                         - 3.3 kg
Lantio: 102                                                   99.5                         - 2.5 cm
Vyötärö: 73                                                  69                            - 4 cm
Reisi: 59                                                      57                            - 2 cm
Haba: 31                                                      30                            - 1 cm

Mitä sitten olen tehnyt eri tavalla kuin ennen? Olen huomannut omassa asenteessani selvän muutoksen: ennen ajattelin asioita negatiivisemmin ja ajattelin, että jos haluan laihtua, se tarkoittaa kituuttamista ja kaiken hyvän kieltämistä itseltään. Pikku hiljaa olen kuitenkin saanut koko ajatusmaailmaani muutettua positiivisempaan suuntaan, ja ajattelen, että itsestä huolta pitäminen ja terveellinen elämä voi olla hauskaa ja herkullista. Olen myöskin aika hyvin päässyt eroon kuuri- ja dieettiajattelusta, ja ajattelen että tämä on nyt se miten elän loppuelämäni, toivottavasti. En ole kieltänyt itseltäni herkkuja, mutta olen rajoittanut niiden määrää ja pyrkinyt vaihtamaan jotkut herkut terveellisempiin vaihtoehtoihin.


Olen tehnyt ruokavaliossani tiettyjä muutoksia, jotka ovat varmaankin omalta osaltaan vaikuttaneet positiivisesti. Olen vähentänyt hiilareiden, erityisesti ruisleivän syöntiä, ja lisännyt proteiinin määrää. Olen myös pyrkinyt syömään enemmän hyviä rasvoja ja vähemmän huonoja rasvoja. Hiilareiden syönti on painottunut aamupalalle ja liikunnan jälkeen. Lounaaksi syön yleensä töissä salaatin, ja sillä jaksaa kyllä ihan hyvin, eikä tule sellaista väsymystä, kuin esim. pastalounaan jälkeen. Olen myös panostanut välipaloihin, ja useimmiten nappaan töihin mukaan jotain välipalaa, esim. banaanin, pähkinöitä tai rahkaa. Syön myös illalla vielä useimmiten kunnon ruokaa, enkä vain leipää, kuten ennen tein.

Liikunnassa on myös tapahtunut muutoksia. Aloitin loppukesästä taas juoksuharrastuksen ja se onkin ollut koiran kanssa helppoa, kun joka tapauksessa Tessa pitää lenkittää pari kertaa päivässä. Samalla sitä pari-kolme kertaa viikossa tekee sen lenkin juosten. Kesällä innostuin myös kahvakuulasta, joten lihaskuntoakin on tullut parannettua. Enemmänkin sitä voisi tehdä, joten petraamisen varaa vielä on.

Aina valmiina lenkille

Tästä on hyvä jatkaa, kroppa on kuitenkin vielä aika kaukana siitä, mitä haluaisin, mutta ehkä joskus. Haaveena olisi semmoinen body, josta näkee päällekin päin, että on sitä vähän tullut harrastettua urheilua, muutakin kuin penkkisellaista. Nyt pitäisi vain ihan tosissaan miettiä, että mikä mun tavoite konkreettisesti on ja miten sen saavutan.

Mieluummin punainen ja mehevä kuin harmaa ja rupsahtanut

4 kommenttia:

 1. Hienoja tuloksia! Kummasti aina edistymiset motivoivat ja antavat uutta potkua treenaamiseen.
  Ja hyvän tavoitteen oot asettanut, sitä kohden siis :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mun mielestä pitää olla joku tavoite, johon pyrkiä, muuten homma menee haahuiluksi ilman päämäärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että tavoitteet on hyvä asettaa :)
   Malttamattomana odotan, että ite pääsis taas treenaamaan.

   Poista
 3. Kuka voi osallistua bikini challengeen! :)

  VastaaPoista