maanantai 7. lokakuuta 2013

Ekokosmetiikkasuosikkeja, vanhoja ja ehkä uusiakin

Kuten olen tainnut aikaisemmin mainitakin, olen viime vuosina siirtynyt pikku hiljaa luonnonkosmetiikkaan ja pyrkinyt välttämään keinotekoisia kemikaaleja. Se on ollut aika pitkä prosessi, sillä kuten "tavallisen" kosmetiikan kanssa, myös erilaisten ekokosmetiikkamerkkien joukosta omien suosikkien löytäminen ottaa oman aikansa. Olen kokeillut eri merkkejä, ja joistain on tullut heti suosikkejani, ja joidenkin tuotteiden kohdalla on pitänyt käydä läpi monia eri merkkejä.

Tässä joitain omia suosikkejani, jotka kuuluvat enemmän tai vähemmän kylppärin kaapin vakiovarusteisiin. Ensin ihonpuhdistustuotteet:

Vasemmalta lukien: Laveran kosteusvoide sekä puhdistusmaito, Santen silmänympärysvoide ja silmämeikinpoistoaine, Ekopharman couperosaihon kasvovoide ja puhdistusaine
Laveran Basis sensitiv sarja on ollut jo aika kauan suosikkieni joukossa, sopii ainakin mun ihotyypille. Tuo kosteusvoide alkaa näin ilmojen kylmetessä olla pikkuisten liian vähän kosteuttava, joten se vaihtuu ainakin talven ajaksi kosteuttavampaan voiteeseen. Tuo Santen silmämeikinpoistoaine oli todellinen yllätys; se poistaa silmämeikin paljon paremmin kuin tavalliset, marketista saatavat aineet, joita ennen käytin. Ekopharman tuotteet ovat vähän uudempi tuttavuus, tuon puhdistusaineen sain arvontavoittona ekokasvohoitola Beauty Storysta, ja sitä olen vasta vähän kokeillut.

Sitten hiustuotteisiin:

Santen Shampoo, hoitoaine sekä suihkugeeli, Farfallan muotovaahto ja hiuslakka
Shampoissa ja hoitoaineissa olen aikaisemmin kokeillut muitakin merkkejä, mutta joko ne eivät mielestäni pesseet tarpeeksi hyvin tai sitten esim. hoitoaine ei selvittänyt hiuksia tarpeeksi. Santen tuotteet toimivat ja päänahkaani aika kauan vaivannut kutina loppui, kun vaihdoin ekotuotteisiin. Farfallan muotovaahdon ja lakan olen ostanut paikalliselta ekokampaajalta Hiusasemalta. Muut tuotteet (myös kasvojenpuhdistustuotteet) olen ostanut Vaasan Ekosopista.

Tänään hain postista paketillisen uusia tuttavuuksia. Tilasin viime viikolla Jolielta ihonpuhdistus- ja kosmetiikkatuotteita, sillä halusin kokeilla jotain uutta.

Takavasemmalta alkaen: Terre d'Ocin ripsiväri, karitevoita sisältävä käsivoide, Estelle & Thildin kasvovesi ja kosteusvoide. Edessä näytepakkauksia Madaralta ja Estelle &Thildiltä
Ripsiväriä olen etsinyt jo kauan, en ole aikaisemmin löytänyt hyvää ripsaria luonnonkosmetiikasta. Toivottavasti tämä olisi nappiostos: pysyisi eikä suttaisi. Estelle & Thild on aivan uusi merkki, katsotaan nyt miltä heidän herkälle iholle tarkoitetut tuoteet vaikuttavat.

Tilausta tehdessä tuli ilmoittaa ikä ja ihotyyppi, jotta he voisivat lähettää oikealle ihotyypille tarkoitettuja näytekappaleita. Näytekappaleet olivat sitten kaikki jotain Anti-age sarjaa, ei kai tästä pitäisi päätellä mitään? Enhän minä nyt toki niin vanha voi olla? :)

Onko teillä jotain suosikkimerkkiä, jonka vannoutuneita kannattajia olette? Entä käytättekö luonnonkosmetiikkaa ja onko sieltä löytynyt ehdottomia suosikkeja?

4 kommenttia:

 1. Käytän :) Shampoista paras oli Be Save, mutta sen tuotanto valitettavasti lopetettiin. Elokuu-merkkiset on hyviä, samoin Body Shopin Rainforest -sarja.

  Kasvovoiteena käytän Marilou Bioa, siitä mulla on myös naamio sekä kasvojen- ja vartalonkuorinnat. Vielä jos muistais niitä joskus käyttää...

  Meikkiosastollakin haluan siirtyä luonnonkosmetiikkaan, mutta näin kotiäitiaikoina tulee niin harvoin meikattua, että yritän silloin käyttää vanhat Body Shopin purkit ja putkilot ensin pois.

  Kerro ihmeessä kokemuksia tuosta ripsarista. Mulla on Kanebon 38, joka on kyllä erinomainen, mutta senkin voisin vaihtaa ekologisempaan.

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans tarkoitus siirtyä meikkiosastolla täysin luonnonkosmetiikkaan, mutta se on vielä vaiheessa. Esim. hyvän meikkivoiteen löytäminen on aika hankalaa, enkä tuolta Jolieltakaan uskaltanut meikkivoidetta tilata sokkona, kokeilematta sävyä. Joo, kerron kokemuksiani sitten tuosta ripsarista, ja muistakin tuotteista!

  VastaaPoista
 3. Mitä olet tykännyt tuosta ekopharman voiteesta?

  VastaaPoista
 4. Ekopharman voide oli mielestäni ihan ok. Tuoksu oli hyvin neutraali ja mielestäni kosteutti ihan hyvin. En ole sitä kuitenkaan uudestaan ostanut, haussa on ehkä se täydellinen kosteusvoide vielä.

  VastaaPoista