sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Rutiineilla reippaaksi

Edellisen postauksen jälkeen jäin miettimään, saiko musta sellaisen kuvan, että olen hirveän ulkonäkökeskeinen, kun kerroin painostani ja mitoistani. Toki mä haluan näyttää hyvältä, mutta yhtä tärkeetä, tai jopa tärkeämpää, on että tuntuu hyvältä. Ja se hyvä olo tulee siitä, kun syö hyvin, eli sellaista ruokaa, missä on paljon ravintoaineita ja on hyväksi mulle. Hyvä olo tulee myös liikunnasta, siitä tunteesta, kun esim. juoksu kulkee tai kun huomaa, että taas meni lenkki piirun verran nopeammin. Hyvän olon saan myös siitä, kun vaatteet eivät kiristä, eikä vatsamakkarat hylly. Ja tottakai myös siitä, kun huomaa, että joku vaate näyttää ihan hyvältä päällä.

Hyvä olo mulle tulee myös tietyistä rutiineista, esim. syömisen suhteen. Pyrin syömään 5 ateriaa päivässä, eli aamiaisen n. 7 aikaan, lounaan klo 11, välipalan klo 15-16, päivällisen n. klo 19 ja joskus vielä iltapalan siinä klo 21. Joskus kyllä tuo iltapala jää välistä, kun ei vaan oo nälkä, tai aattelen, että en viitsi juuri ennen nukkumaan menoa syödä. Yritän pitää aterioiden välit kohtuullisina, eli noin 3-4 tuntia. Jos ne venyy pidemmäksi, on suurempi riski, että syö enemmän ja huonompilaatuista ravintoa.

Tässä vähän otosta tämän viikon aterioista:

Aamiainen: Kaurapuuro, johon sekoitin kookosöljyä (nam!), päällä itsetehtyä omenahilloa (sokeroimatonta) ja raejuustoa. Lisäksi teetä ja iso lasi vettä.
Tuosta setistä tulee kyllä niin vatsa täyteen, että sillä jaksaa pitkään. Lounas töissä on yleensä salaatti, johon kuuluu jotain proteiinia, esim. lohta, kanaa tai kananmunia.

Välipala: rahkaa, omenhilloa, cashewpähkinöitä, kaakaonibsejä ja pellavansiemenrouhetta.
Noi kaakaonibsit on uusi tuttavuus, mutta sopivat tosi hyvin rahkan yms. sekaan. Mun ehdoton suosikki on myös tuo pellavansiemenrouhe, tykkään yli kaiken sen mausta.

Päivällinen: paistettua kanaa, parsakaalta, papuja (omalta maalta), nuudeleita, kirsikkatomaatteja ja raejuustoa.
Nää on siis hyvin tyypillisiä ruokia arkipäivisin, viikonloppuisin on vähän eri meno kun vietetään miehen kanssa viikonloput yhdessä. Esim. tänä viikonloppuna tehtiin kanahampurilaisia, ja tuli vedettyä hiilaria paljon enemmän kuin normaalisti, ja sen kyllä huomasi olossa. Vatsa ei tykkää, joten arjen koittaessa on kiva taas palata hyväksi todettuihin rutiineihin. Niiden avulla olokin on paljon pirtsakampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti