sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Enjolla puhdasta

Emännöin eilen Enjokutsut. Niille, jotka eivät Enjosta ole ennen kuulleet, Enjo on Itävaltalainen yhtiö, joka valmistaa siivoustuotteita. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, sillä niitä käytetään ilman pesuaineita ja niiden kanssa käytetään kylmää vettä. Pinttyneempään likaan voi käyttää oliivisaippuaa, joka on myös (käsittääkseni) ympäristöystävällistä.

Olen ollut aikaisemmin yksillä Enjokutsuilla vieraana, ja silloin tilasin itselleni keittiö- ja kylpyhuonesetit. Ne ovat olleet käytössä muutaman viikon, ja olen kyllä vakuuttunut niiden tehokkuudesta.

Keittiösettiin kuuluu keittiökinnas,kuivausliina, tiskiliina, sekä oliivisaippua telineineen.
Ensimmäisenä iltana jynssäsin keittiössä ja kylpyhuoneessa yötä myöten, sain mm. rosterisesta jääkaapin ovesta rasva- ja sormenjälkitahrat pois ja tosiaankin kylmällä vedellä ja ilman pesuainetta. Pinttyneimpiin kohtiin käytin vähän oliivisaippuaa.

Kylpyhuonesetti: kinnas, kuivausliina sekä kylpyhuoneharja
Keittiön murheenkryyni on varmaan aika monella uuni, sitä on todella vaikea saada aivan puhtaaksi. Mulla esim. uuninluukku ei ole tullut millään uuninpuhdistusaineella puhtaaksi. Enjoesittelijä otti uuninluukun käsittelyynsä, eikä kyllä saanut hänkään keittiökintaalla ja oliivisaippualla palaneita ja pinttyneitä jälkiä pois. Mutta arvatkaas, millä alkoi lähtemään? Sokeripalalla!

Tässä näkyy selkeästi kohta, johon on sokeripalaa hangattu, jäi vielä vähän itsellekin töitä ;)
Eilen illalla aloin katselemaan sitten kylppärissä vähän kriittisemmällä silmällä ja totesin, että esim. suihkukaappi on aivan järkyttävässä kunnossa.

Suihkukaapin nurkka ennen siivousta
Otin sitten kylppärikintaan kauniiseen käteen ja n. vartin siivouksen jälkeen alkoi jo näyttää huomattavasti paremmalta:

Tilanne vartin siivouksen jälkeen, muuten ilman aineita, mutta lattialaatoille käytin vähän oliivisaippuaa
Noilla tuotteilla on kyllä matalampi kynnys alkaa siivoamaan, kun ei tarvi kaivaa pesuainepulloja kaapista, vaan senkun vaan ottaa kintaan tai liinan käteensä ja kastelee sen. Tulee välillä ihan semmoinen olo, että mitäs sitten siivoais. :)

Tällä kertaa tilauksessa on vaatehuoltokinnas (koirankarvoja tulee meillä tällä hetkellä aivan järkyttävät määrät), siivousliina yleiseen puhdistukseen ja lattiapesin. Tulisivat jo, niin pääsis kokeileen!

2 kommenttia:

  1. Kiva löysin blogisi!
    hyvin kirjoitettu ja aina parempi kun asiakas itse toteaa kuinka toimiva tuote on! :) Kylppäristähän tuli kuin uusi!
    ps. siihen kylppärisettiin kuuluu myös se pesupussi ;)

    VastaaPoista
  2. Enpä ole näistä aiemmin kuullutkaan. mutta tosi hyvältä kuulostaa!

    VastaaPoista